Buitenverlichting

BUITEN SFEERVOL VERLICHT

Een mooie tuin verdient ook een mooi lichtplan,, als je deze op de juiste wijze uitlicht krijgt de tuin zoveel meerwaarde en kun je ook ’s avonds als het donker is genieten van jouw tuin! Voordat je op zoek gaat naar de verlichting voor de tuin is het verstandig om een lichtplan te maken, zodat je precies weet waar je welke verlichting wilt hebben. Met behulp van een tuinverlichtingsplan kan je gericht op zoek gaan naar de bijpassende buitenverlichting voor de tuin.

Belangrijk bij het kiezen van het type tuinverlichting is om na te gaan waar je de tuinverlichting plaatst. Sfeervolle en functionele tuinverlichting gebruik je bijvoorbeeld voor een tuinpad of terras. Kies je meer voor een strakke afwerking, waar je zo min mogelijk van ziet, kies dan voor de grondspots. Deze komen het best tot zijn recht bij bijvoorbeeld een haag of schutting. Voor een duurzame en energiezuinige oplossing bij tuinverlichting, is de tuinverlichting LED een goede mogelijkheid.

Buitenlamp als buitenverlichting

Iedereen kent het wel: je loopt in de steeg achter je huis en er springt een buitenlamp met sensor aan, ideaal! Vervolgens in de tuin aangekomen wordt je omringt door sfeervolle buitenverlichting van de wandverlichting aan de schutting worden jouw favoriete planten en bomen verlichting.

Tuinverlichting in LED heeft drie verschillende functie, het is functioneel, sfeervol en het biedt een extra stukje veiligheid.

Functioneel

Verlichting in de tuin zorgt er voor dat uw oprit goed zichtbaar is, dat u het pad naar de voordeur ziet en het sleutelgat kunt vinden. Op zomeravonden kunt u prettig buiten zitten met een boek of met een lekker wijntje. Er zijn diverse toepassingen van buitenverlichting mogelijk die in eerste instantie functioneel bedoeld zijn, maar ook zeker decoratief zijn.

Sfeervol

Het gehele jaar door zorgt buitenverlichting er voor dat u vanuit binnen de tuin in kan kijken. Op deze manier betrek je, ongeacht het seizoen, de tuin ook bij het leven binnenshuis. Met de juiste styling en sfeervolle verlichting creëer je een extra ‘kamer’ buitenshuis. Het is uiteraard zonde als u een mooie tuin hebt aangelegd, dat u die vervolgens in de donkere maanden niet ziet als u na een dag hard werken thuis komt. Met de juiste buitenverlichting geniet u dus nog meer van je tuin of terras en wordt buiten binnen

Veiligheid

Tenslotte maakt verlichting uw huis en tuin een stukje veiliger. Verlichting in en om de woning kan helpen om inbraken te voorkomen. Daarnaast kunnen hoogteverschillen in je tuin ’s nachts erg verraderlijk zijn. Met LED tuinverlichting op de juiste plek, heb je hier geen last meer van. Voldoende verlichting zorgt dus voor een veiligere woonomgeving.

Onze laatste projecten