Het bedrijf

Over ons

Mike Noordink

Mike is als kleine jongen al veel in de natuur te vinden en bezig met alles wat bloeit en leeft.

Op zijn 12e krijgt hij een baantje bij de plaatselijke kweker, en vanaf daar wordt de koers in zijn leven al bepaald. Na het doorlopen van de tuinbouwscholen en diverse trainingen gaat hij bij een gerenommeerd Hoveniersbedrijf aan het werk om mooie tuinen en buitenruimtes aan te leggen.

Het is daar dat de passie voor het ontwerpen en coördineren van tuinen zijn interesse krijgt. Na het doorlopen van gespecialiseerde opleidingen en trainingen begon Mike (nog Op de tekentafel) met het ontwerpen en inrichten van tuinen, bedrijfs-buiten en binnenruimtes en groenprojecten voor gemeenten en projectontwikkelaars.

Na enkele jaren op de tekentafel te hebben gewerkt, komt de overstap naar digitaal ontwerpen op de PC. De opleiding en trainingen die nodig waren werpen inmiddels hun vruchten af. De mooiste ontwerpen in 2D en tegenwoordig ook in 3D rollen van de tafel (PC) af om klanten zo optimaal mogelijk hun aanstaande tuin te laten beleven.

Maar dan na 20 jaar loondienst begint het starten van een eigen bedrijf toch te knagen, vooral ook omdat de zoon van Mike (Rob) aangeeft de groenopleiding te willen volgen om in de toekomst samen met zijn vader een eigen bedrijf te willen opstarten.

In deze tijd als zelfstandige (alleen) zoekt Mike contact met enkele hoveniers om samenwerking te onderzoeken, om vooral nog meer de kwaliteit en de levensduur van de tuinen te kunnen waarborgen. Uiteindelijk komt er een vaste verbinding met Cattier Tuinen uit Ambt Delden waar nu ook kantoor en werkruimte van beide bedrijven gehuisvest is. De relatie met Cattier Tuinen is uniek door zijn eenvoud en nuchterheid. Samen maken we de mooiste tuinen, en worden we elke dag weer door elkaar uitgedaagd om de meest uitzonderlijke en bijzondere ideeën van onze klanten vorm te geven. Inmiddels is er een mooie en bestendige relatie met klanten opgebouwd en staat Mike bekend om zijn vaak handige en praktische, maar vooral ook verassende oplossingen in zijn tuinontwerpen.

Meer lezen

Rob Noordink

Rob Noordink is nu sinds 2018, werkzaam binnen het bedrijf. Toch begon het Groene virus bij hem op veel jongere leeftijd al te ontwikkelen. Rob werd toen hij nog jong was vaak meegenomen door zijn vader (Mike) de tuin en de natuur in. Uiteindelijk op de basisschool had Rob al duidelijk dat hij ook hovenier wilde worden en in de voetsporen van zijn vader wilde treden.

De liefde voor het vak groeide vanaf dit moment alleen nog maar meer. Na de lagere school werd de volledige groenopleiding doorlopen en deze werd afgesloten met het diploma Uitvoerder Opzichter groene ruimte. Bijna gelijk met de start van de opleiding begon Rob ook met zijn eerste bijbaantje in het groen. Dit was op een handelskwekerij, waar Rob o.a. al goed de verschillende planten leerde herkennen. Na een aantal jaren stage en werken o.a. in Canada bij een groot hoveniersbedrijf, begon Rob bij de partner van zijn vader (Cattier Tuinen)
Bij dit bedrijf kwam Rob in aanraking met de meest verschillende werkzaamheden en bijzondere tuinen. Door veel variatie in het werk bij Cattier Tuinen is Rob op gebied van tuinen, eigenlijk overal wel bij geweest en heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen in de meest diverse disciplines die het vak met zich meebrengt. Rob wil graag mooie en bijzondere dingen maken.

De wens om voor zichzelf te beginnen samen met zijn vader Mike kreeg ook steeds meer vorm. In 2018 werd de keus gemaakt om de eenmanszaak van zijn vader samen voort te zetten onder een V.O.F. Nu is er samen met Cattier Tuinen en RoCa kunstgras een mooie samen werking ontstaan waarin alle partijen elkaar waar mogelijk aanvullen met hun specialisaties.

Meer lezen

Ons uitgangspunt

Daar kunnen we kort over zijn. Uw tuin moet voldoen aan uw verwachtingen en moet bestendig zijn (een lange houdbaarheidsdatum hebben). Een goed doordacht ontwerp, kan u op de lange termijn veel werk en extra kosten besparen

Onze aanpak