Projecten

Een greep uit onze projecten

Tuin in het landschap Hengevelde

In Hengevelde mochten we een ontwerp maken een tuin in het landschap.

In deze tuin met organische lijnen zijn twee grote terrassen aangelegd waar de bewoners heerlijk kunnen ontspannen. De zuilvormende bomen en meerstammige heesters zorgen samen met het vele gazon voor een rustige en groene omgeving.
In de borders is gekozen voor laagblijvende, groenblijvende heesters, vaste planten en in wolken geknipte groenblijvende heesters wat de tuin onderhoudsvriendelijk maakt.

Deze tuin is aangelegd door onze vaste partner Cattier Tuinen.

Bekijk foto's

Landelijke Tuin in Goor

In het buitengebied van Goor heeft Noordink Tuinontwerp & Realisatie een landelijke tuin ontworpen en i.s.m. https://www.cattier-tuinen.nl aangelegd.
Vanuit de woning en de tuin hebben de bewoners een breed uitzicht over de weilanden.
Om de hoogteverschillen in de tuin te overbruggen hebben we muren gemetseld en gestuukt en een tegel gebruikt als afdekker.
In de oprit is Castle grind in gravelplaat verwerkt, er is een licht grijze 3 cm tegel gelegd i.c.m. met gebakken klinkers.
Ook in deze tuin hebben we grote bomen, meerstammige heesters en grote groenblijvende hagen geplant. Deze kwaliteitsplanten zorgen meteen voor sfeer en structuur in de tuin.
Zo zijn er o.a. in de gemetselde bakken mooie groenblijvende meerstammige Schijnhulst geplant, er zijn Moeraseiken geplant, een grote Kornoelje een bijzondere Iep, de zonnepanelen worden afgeschermd met een haag van laurierkers en zuileiken.
Als afscheiding naar de parkeerplaats hebben we grote groenblijvende hulst geplant, hiermee is het zicht op de auto’s meteen afgeschermd.
Ook in deze tuin is meteen de tuinverlichtingen een besproeiing systeem meegenomen.

Bekijk foto's

3D Ontwerp Haaksbergen

De bewoners van deze tuin houden van mooie lijnen en strakke vormen, in het ontwerp en de beplanting hebben we hiermee rekening gehouden, door te kiezen voor rechten en bijvoorbeeld bomen die herhaald worden in de tuin.
Het is een tuin geworden met veel groen en beslotenheid. Met een terrasoverkapping  kunnen de bewoners al vroeg in het voorjaar buiten zitten,

Bekijk foto's

3D Ontwerp Groene Tuin Haaksbergen

Een fijne groene tuin in Haaksbergen met ronde vormen waar het heerlijk vertoeven is.
Genieten van de zon op de terrassen. In de winter kunnen de bewoners nog volop genieten van de terrasoverkappingen met glazen schuifwand.

 

Bekijk foto's

Moderne tuin met zwemspa in Haaksbergen

In Haaksbergen mochten we deze relaxtuin met een zwemspa en terrasoverkapping ontwerpen.

Deze tuin is aangelegd door onze vaste partners https://www.cattier-tuinen.nl en https://www.roca-kunstgras.nl; In deze tuin werden mooie bakken gemetseld van Zweeds graniet en zijn er meerstammige heesters geplant.

Bekijk foto's

Landelijke tuin met zwemvijver Ambt Delden

In Ambt Delden mochten we een ontwerp maken voor een tuin in het landschap.

Onze vaste partner https://www.cattier-tuinen.nl heeft deze tuin aangelegd in Engelse landschapsstijl ontworpen, de landelijke tuin kreeg veel dynamiek door de gebogen lijnen en de beplantging welke in groene wolken werd aangelegd.

De bestaande vijver werd kleiner gemaakt en omgevormd naar een zwemvijver. de muren van de zwemvijver, de filterbak, een plantenbak en ook de fundering van het Poolhouse werd gemetseld van Zweeds graniet.

Er werden grote meerstammige heesters en bomen van de geplant, zodat de tuin meteen body en daarmee gezelligheid kreeg.
In de leef en welness buitenruimte werd een poolhouse gebouwd en een buitenspa geplaatst, zodat de bewoners heerlijk kunnen ontspannen en genieten.

Er werd bestrating aangelegd van strengpers waaltjes en een millboard vlonder.

Samen maken we mooie tuinen!

 

Bekijk foto's

3D Ontwerp klassieke leeftuin in De Lutte

Bij deze mooie woning mochten we een modern landelijke tuin in 3D ontwerpen. Het is een buitenruimte geworden met hoogteverschillen en een gebogen lijnenspel.

Bekijk foto's

3D Ontwerp familietuin in Bentelo

Voor een gezin in Bentelo mochten we deze moderne leeftuin en speeltuin ontwerpen. In deze tuin is veel ruimte voor groen, om te ontspannen en te spelen.

Bekijk foto's

3D Ontwerp buiten relax-ruimte in Enschede

Voor deze tuin met zwembad en pool house hebben we een mooie groene ruimte mogen ontwerp. Het kavel is omringd door een bosrijke omgeving, in de tuin is ook veel ruimte gehouden voor groen, dit sluit mooi aan bij de natuurlijke groen kraag van het boslandschap. Een prachtige ruimte waar het goed toeven is.

Bekijk foto's

Moderne tuin met zwemvijver in Hengelo (O)

Deze tuin in het landschap heeft een bijzondere vorm, door de gebogen lijnen ontstaat er veel dynamiek in de tuin. Een mooi project waarbij ook een zwemvijver is aangelegd.

Deze tuin is aangelegd door onze vaste partner https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

3D Ontwerp & realisatie Groenrijck wonen in Haaksbergen

Aan de rand van Haaksbergen in een oase van groen mochten we in de nieuwe wijk Groenrijck een buitenruimte ontwerpen bij een vrijstaande woning aan het water.
Het is een mooie ruimte geworden omringd met groen en water, waar de bewoners straks gaan genieten van het vrije gevoel dat daarbij hoort.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met onze vaste partner https://www.cattier-tuinen.nl.

Bekijk foto's

Tuin bij bedrijfswoning in Delden

Voor deze bedrijfswoning hebben we een strak vormgegeven ontwerp gemaakt. Deze praktische tuin heeft brede paden en er is veel groen gebruikt om de bestaande gebouwen te camoufleren.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl. Samen maken we mooie tuinen.

Bekijk foto's

3D Ontwerp Familietuin in Haaksbergen

Voor een jong gezin in Haaksbergen mochten we deze mooie moderne en praktische leef en speeltuin ontwerpen, ondanks dat het een gebruiksvriendelijke en onderhoudsarme tuin betreft oogt deze tuin lekker fris en groen.

 

Bekijk foto's

3D Ontwerp & realisatie – Tuin aan het water Eibergen

Bij deze mooie woning aan het water mochten wij de buitenruimte inrichten. Het is een mooie ruimte geworden met veel lichte accenten, een duidelijk lijnenspel dat mooi opeen volgt. De vrijstaande colonnades met bovenligger veroorzaken een mooi ritme en begeleiden je naar het besloten terras onder aan het water.

Onze vaste partner https://www.cattier-tuinen.nl  heeft deze tuin aangelegd.

Bekijk foto's

3D Ontwerp & realisatie daktuin Theldenhof in Delden

Genieten op hoog niveau

In hartje Delden hebben we een daktuin ontworpen voor bewoners van Theldenhof in Delden.
Voor het terras worden Silvadec terrasplanken gebruikt.
Deze houtcomposieten planken zijn duurzaam en onderhoudsarm en hebben tevens een natuurlijke uitstraling dat lijkt op onbehandeld hout.
Het terras is ingericht met licht gewicht polyester bakken in de kleur RAL 7035 en ingeplant met meerstammige Cornus controversa, Olijfbomen en vaste onder beplanting.
De louvre schermen werden geplaatst tegen de inkijk en om diepte te creëren. Verder is er verlichting geïnstalleerd zodat deze daktuin ook ’s avonds een sfeervol geheel is.

In samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl  is dit dakterras aangelegd.

Bekijk foto's

3D Ontwerp familietuin Enschede

Voor een jong gezin in Enschede mochten wij deze groene oase ontwerpen met volop belevenis en gezellige plekjes.
Houten bakken om te experimenteren met kruiden en groentes en verhoogde borders met prairie-achtige beplanting om de ruimtes knusser te maken. De hoge meerstammige struiken en de leivorm bomen zorgen in deze tuin voor geborgenheid en beslotenheid. Kortom een mooie plek voor mens en dier.

Bekijk foto's

3D Ontwerp achtertuin in Epse

Voor enthousiaste bewoners in Epse mochten we deze achtertuin in 3D ontwerpen. Op deze manier krijgen de bewoners meteen een goed beeld van hoe de tuin gaat worden. De opdracht was duidelijk; een gebruiksvriendelijke tuin met veel geborgenheid en beslotenheid d.m.v. groen en ook de ruimte maximaal beleven.

Bekijk foto's

Weelderige stadstuin in Enschede

Bij deze weelderige tuin mochten we adviseren in het beplantingsplan.

De bewoners van deze stadstuin wilden graag strakke op maat gemaakte aluminium bakken met een weelderige mix van blauw, paars, grijze planten.
Door vaste planten met heesters en bomen te combineren, creëer je meerdere vegetatielagen. In de beplanting is gekozen voor opvolgende bloeitijden, zodat er de hele zomer kleur in de tuin is.
Door de biodiversiteit in de tuin zijn er veel vlinders, bijen en vogels in de tuin.

Deze stadstuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

Voortuin in Hengelo (O)

Deze tuin is aangelegd in de jaren 30 stijl, met gebruik van grind en mooie gebakken Strengpers klinkers. In deze knusse voortuin hebben we beplantingsbakken opgemetseld met Zweeds graniet. Om privacy te creëren in deze voortuin is o.a. gebruik gemaakt van Taxus hagen, mooie bomen en bijzondere heesters en bloemenrijke beplanting, die goed tegen schaduw kan.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl  en https://www.roca-kunstgras.nl

Bekijk foto's

Besloten achtertuin in Haaksbergen

Deze besloten, moderne achtertuin heeft een centraal geplaatste vijver met een speels waterornament. Het tuinontwerp heeft een strak lijnenspel, waarbij de borders zijn aangeplant in een flossige, Engelse, cottage stijl.  Om optimaal te kunnen genieten van deze tuin zijn er meerdere zit- en beleefruimtes.

Bekijk foto's

Achtertuin in St. Isidorushoeve

Deze gezellige achtertuin hebben we in eigen beheer gerenoveerd. Makkelijker en minder onderhoud was de wens van de bewoners. De bestaande vijver ging eruit en er kwam meer bestrating en gazon. De bestaande Quercus palustrus (Moeraseik) zorgt samen met de leibomen voor veel knusheid en privacy in deze tuin.
In de borders is de bestaande beplanting hergebruikt, aangevuld met bijzondere vaste planten. Met een terrasoverkapping kunnen de bewoners heerlijk beschut zitten en ook bij minder weer buiten zitten.
De inrichting van de tuin benaderd een mix van een Engelse landschapsstijl met een Cottage stijl.

Deze tuin is gerenoveerd door Noordink Tuinontwerp en Realisatie in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

Landschapstuin met een binnenhof in Haaksbergen

Een mooi doordacht tuinontwerp, bij een prachtig huis in het buitengebied, waarbij de landelijke omgeving en de weidse uitzichten in harmonie zijn met de tuin.
In deze tuin zijn de open ruimtes omringd met bloeiende borders. De elementen uit de Engelse Landschapsstijl worden in deze landschappelijke tuin mooi naar voren gebracht.

Deze tuin is aangelegd door Noordink Tuinontwerp & Realisatie .

Bekijk foto's

Achtertuin met terrasoverkapping in Haaksbergen

De wens van de bewoners was heel duidelijk; een makkelijke, maar toch groene tuin met veel uitwijkruimte en bewegingsvrijheid voor jong en oud.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

Landelijk wonen in Haaksbergen

In het ontwerp hebben we vooral geprobeerd binnen en buiten in elkaar te laten overvloeien. Genieten van het buiten wonen en leven staat centraal in deze landelijke tuin.
Een prachtig decor van eiken, struwelen en natuurlijke hoogteverschillen in het bestaande landschap. Er is gekozen om met grote bomen en planten te werken, zodat er meteen groen en body is in de tuin.

Deze landelijke tuin in aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

Weelderige tuin in Haaksbergen

In deze modern, vormgegeven tuin, worden de strakke lijnen mooi afgezwakt door de flossige, prairie-achtige beplanting. De tuin heeft een open en zonnig karakter en geeft d.m.v. de wintergroene leibomen veel beslotenheid.
Voor een natuurlijk ogende grasmat, met weinig onderhoud is Royal Grass Sense gelegd.
De foto’s zijn genomen een half jaar na aanleg van de tuin.

Deze tuin is aangelegd is samenwerking en met https://www.cattier-tuinen.nl en https//www.roca-kunstgras.nl.

Bekijk foto's

Stadsvilla Enschede

In de tuin domineren vooral organische lijnen en vormen, die samen met de forse bomen de hoekige vorm van deze stadsvilla afzwakt. De lijnen in de tuin lijken te bewegen, we noemen dit ook wel dynamiek. Het maximale effect van de beplanting zal zich na enkele jaren ontwikkelen, als de jonge aanplant meer body gaat krijgen.

Bekijk foto's

Moderne tuin in Haaksbergen

In 2018 kregen wij de opdracht om bij een moderne woning op een prachtige locatie in Haaksbergen een bijpassend tuinontwerp te maken.

In de tuin is net als bij de woning met lichte accenten en strakke vormen gewerkt. Het lijnenspel van de witte muren en de verhoogde borders volgen elkaar mooi op in deze ruime tuin en zorgen voor een licht contrast in een groene ruimte met veel grassen en kruidachtige vaste planten.

Bekijk foto's

Familietuin in Haaksbergen

In deze tuin zijn mooie tuinelementen toegepast, zoals een terrasoverkapping, een zwembad welke mooi is afgewerkt met Zweeds graniet, mooie bestrating en fijne tuinmeubelen. In de voortuin zijn Cortenstaal plantenbakken én een Cortenstaal brievenbus geplaatst, welke al mooi zijn verweerd. De foto’s zijn een half jaar ná aanleg genomen.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

3D Ontwerp & realisatie knusse stadstuin in Enschede

In 2018 mochten we voor een jong gezin in Enschede, deze kleine stadstuin ontwerpen en aanleggen.

Klein en fijn, maar zeker ook groen en sfeervol. Een ontwerp afgestemd om de tuin ook van binnenuit optimaal te kunnen beleven. Zo profiteren beide ruimten, binnen en buiten van elkaar en ontstaat er een optimale beleving van de tuin.

In de tuin zijn veel tuinelementen toegepast; een fijn terras, een waterpartij en er is plek voor groenten, fruit en kruiden (pluktuin). In deze mooi buitenruimte is kunstgras van Royal Grass Sense gelegd.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl en  https://www.roca-kunstgras.nl  Samen maken we mooie tuinen!

Bekijk foto's

Ibizatuin Haaksbergen

Deze luxueuze tuin heeft onze vaste partner https://www.cattier-tuinen.nl aangelegd, waarbij wij een bijdrage mochten leveren aan het beplantingsplan.

Bij deze comfortabele woonvilla met zwembad, pool house, mooie terrassen, een buitenkeuken en een jacuzzi is gebruikt gemaakt van grote exemplaren bomen en heesters zodat de tuin meteen body en sfeer krijgt.
In deze tuin hebben ook verhoogde borders van gemetseld stucwerk een plek gekregen. De strak gemetselde trappen vangen de hoogte verschillen de tuin mooi op.
De opdrachtgever heeft gekozen voor duurzame tuinmaterialen met een chique uitstraling.

Een bijzondere tuin met een fijn gevoel, waar alle kleine details kloppen.

Bekijk foto's

Landschappelijke tuin in Haaksbergen

Een mooi doordacht tuinontwerp, bij een prachtig huis in het buitengebied, waarbij de landelijke omgeving en de weidse uitzichten in harmonie zijn met de tuin.
In deze tuin zijn de open ruimtes omringd met bloeiende borders. De elementen uit de Engelse Landschapsstijl worden in deze landschappelijke tuin mooi naar voren gebracht.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

Tuin in het landschap met zwemvijver in Ambt Delden

Landelijke tuin met zwem / koivijver met groot biogrondfilter. Het grote raam van 400×300 cm in het hardhouten frame van palen dient als groot windscherm en doorkijk in het landschap tussen de groot formaat Taxus wolken.
Traditioneel metselwerk van Zweeds granietblokken als grondkering van een grondwal.
Er zijn grote bomen, meerstammige planten met als hoogtepunt een Hamamelis intermedia van 500-600 cm. Voor een mooi groen gazon zijn er graszoden gelegd.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

3D Ontwerp besloten tuin in Bentelo

Voor een jong gezin mochten wij de bestaande achtertuin opnieuw inrichten i.v.m. de wens voor een terrasoverkapping. Het is een kleine stadstuin met veel omringende bebouwing, waardoor er gekozen is voor leivorm bomen om de nodige beslotenheid te creëren.
De bestrating van de kinderkopjes geeft het geheel een rustiek effect en zwakt de harde lijnen mooi af met de grassen en de vaste planten.

Om het ruimtelijk effect duidelijk weer te geven is er hier gekozen om te ontwerpen in 3D.

Bekijk foto's

Tuin in het landschap in Haaksbergen (werk in uitvoering)

In Haaksbergen mochten we een tuin in landschapsstijl ontwerpen met duidelijke zichtlijnen naar het omringende landschap. Nu nog een kale vlakte, straks een mooie landschappelijke tuin.

Deze tuin wordt aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl

Bekijk foto's

3D Ontwerp moderne leeftuin met zwembad in Boekelo

Dit tuinontwerp mochten we in 3D maken. Zo krijgt de klant meteen een heel realistisch beeld van hoe de tuin er uiteindelijk uit gaat zien. Wandel gezellig mee door deze leeftuin met zwembad en laat je verassen.

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met https://www.cattier-tuinen.nl. Samen maken we mooie tuinen!

Bekijk foto's

Op de tekentafel

Mooie tuinen ontwerpen is onze passie en ons vak. Hier laten we een aantal projecten zien, waar we binnenkort mee gaan starten, welke in aanleg zijn of in de afrondende fase zijn.

Bekijk foto's